Studiofoto: Veckokurs med modell

Den här veckokursen är till för dig som vill få gedigna kunskaper inom studiofotografering. Vi börjar från grunden med studioutrustning och kamerainställningar och fortsätter att öva mycket med både enkla och avancerade ljussättningar i studio på våra modeller.

Pris 26400:- + 500:-/deltagare eller delbetalning*

I priset ingår även 10 egna studiotimmar, värde 3750:-

Totalt 4 dagar med undervisning och övningar 3 timmar per dag. Varje dag med någon av våra modeller. Du får grunderna i teori, men mest övar vi praktiskt!

Vår kursledare Aje Hedlund är väldigt uppskattad och inspirerar alla att vara kreativa. Skratt och applåder är inte ovanligt under våra kurser, och du kommer ha med dig många bra bilder och kunskaper efter kursen hos oss.

I priset ingår även 10 egna timmar i våra studios värde 3750:-. Timmarna gäller både under och efter kursen kl 10-20 på vardagar i studio 1, 08-22 alla dagar i studio 2. Ofta kan vi även ordna helgtider. I studio 1 är vi alltid på plats och kan ge dig extra hjälp och utbildning.

Timmarna kan du spara i upp till ett halvår, och boka enkelt genom egen inlogg på vår hemsida.

Vi använder oss av professionella studioblixtar från Elinchrom, och går igenom porträtt-, mode- och gruppfotografering, samt viss efterbehandling.

Vi pratar även om tips för att t.ex. fotografera husdjur, barn, familjer och vad som krävs för att fotografera på annan plats än i studio.

Inga förkunskaper krävs. Ta med systemkamera, nyladdat batteri och minneskort.

Efter denna kurs har du en översikt över hur det är att fota i studiomiljö; hur man sätter upp ett mjukt eller hårt ljus i studio, mätning av blixtljus och hur tillbehör som softboxar, paraplyer, raster och reflektorer används för att styra ljuset.

Du kommer också ha flertalet bilder för din bildportfolio .

Kaffe, läsk och mineralvatten ingår, samt digitalt kursmaterial och 6 månaders emailsupport. Du får med dig ett diplom efter kursen.

Boka här

  Datum*
  Datum*
  Datum*
  Datum*
  Datum*

  Betalningsmetod*

  Fakturan skickas till dig i samband med bokat datum.

  Ditt värdebevis måste vara giltigt dagen du gör denna bokning.


  Ditt värdebevis måste vara giltigt dagen du gör denna bokning. Det måste även gälla för denna kurs och inte vara ett generellt presentkort hos Live it.


  Ditt presentkort måste vara giltigt dagen du gör denna bokning. Det måste även gälla för denna kurs och inte vara ett generellt presentkort hos Box Experience.


  Prenumerera på nyhetsbrev

  När du klickar på "skicka" godkänner du våra villkor.

  Individuell kurs

  Datum: Välj “Eget datum” i bokningsformuläret
  Tid: Ange önskat datum och tid som meddelande
  Antal deltagare: anges i formuläret
  Pris: 26400:- + 500:-/deltagare + moms
  (33000:- + 625:-/deltagare inkl. moms)

  Priset gäller på plats hos oss i Studio 1, vardagar 09-17. På annan plats tillkommer 2500:- samt utgifter för resa, logi, modell etc.

  Här hittar du en översikt över våra modeller.

  * Du kan delbetala kursen på 4 månader (6600kr/mån + 125:-/deltagare + moms) utan några extra kostnader.

  Ibland måste vi på grund av yttre omständigheter byta dagar, modeller eller köra hela kursen i studio 1. Vid 2-4 deltagare är kurstiden 2 timmar/kurskväll.

  Dagsschema

  Dag 1
  Studio 1 (18.15-21.15 Ynglingagatan 1)

  Introduktion, kamerainställningar för studio (bländare, slutare, ISO, vitbalans m.m.). Blixtgenomgång. Visning av studion och praktiska övningar. Vi börjar direkt med studiofotografering modell och visar grunderna i ljussättning. Mjukt respektive hårt ljus, vit och grå bakgrund samt genomgång av olika ljussättningstillbehör för studioblixtarna. Kvinnlig modell.

  Dag 2
  Studio 1 (18.15-21.15 Ynglingagatan 1)

  Grunderna i studiofotografering, även denna gång med en modell. Utrustning, ljusformningstillbehör, gråkort. Vi provar olika typer av ljussättning. Inriktning på porträtt. Manlig modell.

  Dag 3
  Studio 2 (18.15-21.15 Agnes Lagerstedts Gata 21, på baksidan )

  Vi fortsätter att öva med modell. Mer om posering och ljussättning. Inriktning på mode.Här visar vi studio 2 som ligger i Fruängen. Kvinnlig modell.

  Dag 4
  Studio 1 (18.15-21.15 Ynglingagatan 1)

  Modell- och porträttfotografering i studio. Fler ljussättningar och olika bakgrunder. När ska man använda de olika ljusformningstillbehören, och vilken effekt ger de i bildens utseende? Poseringstips. Vi pratar även om gruppfotografering. Kvinnlig modell.

  Kollektivtrafik
  Busshållplats Sveaplan ligger väldigt nära.
  (Ta tunnelbana till Odenplan, byt till buss 2 mot Norrtull eller 515 mot Sundbyberg)

  Parkering
  Det går oftast att hitta parkeringsplatser i närområdet. Det finns även ett parkeringsgarage några kvarter bort.