Studiofoto: Dagskurs med modell

Denna fotokurs anpassar vi efter dina önskemål och behov. Lär dig t.ex. porträttfoto och modellfoto med riktig modell. Vi visar kamera- och blixtinställningar, samt ljussättning och posering. Tid: 5h – 12660:- + moms

Den här fotokursen är till för dig som vill få gedigna kunskaper inom studiofotografering. Vi börjar från grunden med studioutrustning och kamerainställningar och fortsätter att öva med både enkla och avancerade ljussättningar i studio på en av våra modeller. Vi använder oss av professionella studioblixtar från Elinchrom, och går igenom porträtt- och modefotografering samt viss efterbehandling.

Du kan köpa till ett paket med 10 egna timmar i våra studios  för endast 995:- (värde 3750-7500 kr). Timmarna gäller både under och efter kursen kl 10-18 vardagar i studio 1, 08-22 alla dagar i studio 2. I studio 1 är vi alltid på plats och kan ge dig extra hjälp och utbildning. Timmarna kan du spara i upp till ett halvår, och enkelt boka genom inlogg på vår hemsida.

Efter denna kurs har du en översikt över hur det är att fota i studiomiljö; hur man sätter upp ett mjukt eller hårt ljus i studio, mätning av blixtljus och hur tillbehör som softboxar, paraplyer, raster och reflektorer används för att styra ljuset. Du kommer också ha flertalet bilder för din bildportfolio .

Inga förkunskaper krävs. Ta med systemkamera, nyladdat batteri och minneskort. Enkel fika, kaffe och läsk/mineralvatten. Digitalt kursmaterial och 6 månaders emailsupport efter denna fotokurs. Vi kör kursen en dag och tid som passar dig.

Förslag på upplägg

Timme 1

Introduktion, kamerainställningar för studio (bländare, slutare, ISO, vitbalans m.m.). Visning av studion och praktiska övningar. Vi börjar med studiofotografering på en skyltdocka och visar grunderna i ljussättning. Mjukt respektive hårt ljus, vit och grå bakgrund.

Timme 2

Grunderna i studiofotografering, denna gång med någon av våra modeller. Utrustning, ljusformningstillbehör, gråkort. Vi provar olika typer av ljussättning. Inriktning på porträtt.

Timme 3

Vi fortsätter att öva med modell. Mer om posering och ljussättning. Inriktning på mode.

Timme 4

Vi visar enkel bildredigering i Photoshop.

Timme 5

Frågor, repetition eller mer studiotid.

Tunnelbana
Station Rådmansgatan, uppgång Tegnérgatan

Parkering
Är du ute i god tid går det att hitta parkeringsplatser på gatan i kvarteren runt om vår studio, beroende på dag och tid.
Drottninggaraget, Rådmansgatan 63